Renoveren van vintage is onze passie

Zoeken en speuren

“Waar halen jullie al die mooie dingen vandaan?” horen we vaak als we bijvoorbeeld op onze markt staan. Het antwoord is simpel: ze komen niet uit een winkel. We speuren regelmatig op markten en internet naar items die aansluiten bij ons assortiment. Daarbij zijn we heel selectief en letten we vooral op de staat van het item. Opknappers zijn geen probleem, we doen alles voor een glimlach!

 

Renoveren kun je leren

Je kent het wel, dat ene mooi vintage lampje die je dolgraag wilde hebben.

Oeps, zelfs met een nieuw spaarlampje erin doet hij niet. Wat nu…? Helaas horen we dat wel vaker. Gelukkig is Hans van huis uit elektronicus.

Vintage met-een-stekker knappen wij voor je op, zodat jij er gelijk van kan genieten! Met meubels is het niet veel anders. Bij Tierelantijdjes renoveren we zelf, met behoud van patina. We gebruiken professioneel gereedschap en verantwoorde onderhoudsmiddelen zoals beits en zorgvuldig geselecteerde oliesoorten. Dat zie je terug in het resultaat!

 

Onderweg naar een nieuw thuis

We zetten nieuwe items eerst op Instagram, onze favoriete etalage. Dan is het nog maar één klik van de webwinkel verwijderd! Veel items kunnen we per post versturen, behalve als iets te groot of kwetsbaar is. Dan komen Hans en Suzanne het persoonlijk bij je afleveren! Afhalen in Purmerend kan natuurlijk ook.

Lichtreflectie van een retro lamp compositie met houten kast en plant

Onze missie: vintage duurzaam en toegankelijk maken

We delen onze passie voor vintage

Wij kunnen verliefd worden op een oud kastje of een mooie vaas uit grootmoeders tijd. Die passie voor vintage delen we graag! Je interieur aanvullen kan uitstekend met een meubelstuk of woonaccessoire wat gebruikt is in het midden van de vorige eeuw. Het heeft een bijzonder oorspronkelijke uitstraling en laat zich heel goed combineren met verschillende interieurstijlen.

 

We maken vintage toegankelijk en betaalbaar

Wij vinden dat vintage toegankelijk moet zijn voor iedereen. Onze prijsstelling is daarom marktconform afgestemd. We zijn goed op de hoogte van prijzen van items die we zelf verkopen omdat we dagelijks met in- en verkoop van vintage te maken hebben.

 

We koesteren de historie van vintage meubilair

Vintage heeft alles te maken met gevoel. Als wij vinden dat herstelwerk nodig is, proberen we vintage zoveel mogelijk ‘vintage’ te laten. Zo is renovatie een belangrijk deel van onze missie geworden. Functionaliteit is daarbij een voorwaarde: niemand koopt een kast met een klemmend deurtje. We behouden graag de historie van het product en schuren niet elk krasje weg. Juist door patina te behouden herleeft de geschiedenis van een item. Goed uitgevoerd laat het de ziel van het meubel zien – dat vraagt meer dan een poetsbeurt!

 

We ondernemen duurzaam wanneer we vintage renoveren

Natuurlijk laten we allemaal graag een mooie en schone wereld na aan onze kinderen. Hergebruik van materialen & gebruiksvoorwerpen speelt daarbij een heel belangrijke rol. We verminderen de belasting op het milieu door oudere meubels en lampen weer opnieuw in gebruik te nemen. We ontzien het milieu door daarbij verantwoorde middelen te gebruiken. De keuze voor vintage in je interieur is dan niet alleen mooi, maar wordt ook nog eens een duurzame keuze.

Ook in ons logistieke proces leveren we vol overtuiging een bijdrage aan duurzaam ondernemen door:

  • geen plastic te gebruiken bij onze verpakkingen
  • op onze inkoop- of bezorgdag meerdere adressen in dezelfde regio te bezoeken
  • online aankopen te verpakken met kartonnen dozen en recyclebare tape als we ze naar je opsturen
Hans en Suzanne de mensen achter Tierelantijdjes

Hans & Suzanne zijn de mensen achter Tierelantijdjes.

Hans is de techneut, wordt blij met goed gereedschap in zijn handen.

Suzanne is bijzonder creatief met hout en textiel én de speurneus voor vintage meubels.

Als team vullen ze elkaar perfect aan.

 

Nieuwsgierig?

Lees hier verder.