Algemene voorwaarden

Laatste versie: juni 2020

Wij leggen hier onze algemene voorwaarden uit in duidelijke taal. 

 

1. De ondernemer

 

Wij zijn:  

 

Tierelantijdjes  

Suzanne en Hans Blok 

Aletta Jacobslaan 36, 1442 AG Purmerend 

Telefoon en Whatsapp 0640721960 

info@tierelantijdjes.nl 

KvK 73572357 

BTW-identificatienummer: NL001319718B67 

 

2. Toepasselijkheid 

 

1. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen via de website tierelantijdjes.nl 

2. Door het plaatsen van een bestelling accepteert de klant de Algemene Voorwaarden. 

3. Afwijken van de Algemene Voorwaarden kan alleen als dit schriftelijk is overeengekomen met Tierelantijdjes. 

4. Soms worden onze Algemene Voorwaarden aangepast. De laatste versie op de website is de geldige versie op moment van aankoop. 

5. De Algemene Voorwaarden zijn ook van toepassing op het gebruik van onze digitale content op deze website (zie onderaan, kopje 11).

 

3. Aanbod 

 

1. Wij verkopen uitsluitend tweedehands vintage artikelen. Door hun aard, afkomst en leeftijd kunnen eventuele gebruikerssporen zichtbaar zijn. Dit verschilt bij elk artikel en wordt op de website duidelijk in de beschrijving aangegeven. Mocht je meer foto’s willen ontvangen is dit natuurlijk mogelijk. Opvragen kan bij info@tierelantijdjes.nl 

2. Onze lampen/verlichting worden geleverd exclusief LED- of gloeilampen. 

3. Wij verkopen onze lampen en elektronische apparaten in originele staat. Meestal ook met de originele bedrading die niet altijd aan de huidige regels voldoet. Wilt u alsnog een nieuwe bedrading dan is dit in overleg mogelijk tegen een meerprijs. Deze hangt af van materiaal en arbeidsuren en zal vooraf worden doorgegeven. 

 

4. Overeenkomst

 

1. Een (koop)overeenkomst komt tot stand op het moment dat de betaling is voldaan en de orderbevestiging voor een klant per email is verzonden naar het door de klant opgegeven emailadres. 

2. De (koop)overeenkomst komt te vervallen wanneer er sprake is van overmacht. Er is sprake van overmacht wanneer jij of Tierelantijdjes gehinderd wordt die niet is ontstaan door eigen schuld of nalatigheid.

3. Tierelantijdjes behoudt het recht op het annuleren van de (koop)overeenkomst, bijvoorbeeld wanneer een artikel toch niet voorradig blijkt te zijn. Wij zullen je dit tijdig laten weten en het reeds overgemaakte bedrag zullen wij in dit geval terugstorten op jouw bankrekening. 

 

5. Persoonsgegevens 

 

1. De gegevens die door de klant zijn verstrekt, worden door Tierelantijdjes vertrouwelijk behandeld en worden uitsluitend gebruikt voor de volgende doeleinden: verwerken van de bestelling, de betaling daarvan en de bezorging op het juiste afleveradres. 

 

6. Prijzen en betalingen 

1. De op onze website vermelde prijzen zijn in euro’s. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. 

2. Het overgrote deel van de aangeboden artikelen zijn marge-artikelen waar geen BTW over wordt berekend. Je vindt dan ook geen BTW op de factuur. 

3. Speciale aanbiedingen zijn alleen geldig voor de geldigheidsduur zoals vermeld op de website met betrekking tot die speciale aanbieding. 

4. Bestellingen via de website kunnen op de volgende manier worden betaald: 

 •  iDeal  (hier komen geen extra transactiekosten bij) 
 • Overboeking (handmatig) 
 • Sofort banking 

5. Bij afhalen is ook contante betaling mogelijk, maar onze voorkeur heeft een Betaalverzoek of Tikkie. 

6. Het artikel wordt pas verstuurd zodra het volledige aankoopbedrag en eventuele verzendkosten op de rekening van Tierelantijdjes zijn bijgeschreven. 

7. Prijzen op onze website zijn vaste prijzen. 

8. Het is ook mogelijk artikelen in Nederland te laten bezorgen. 

 •  Uitgezonderd zijn de Waddeneilanden. 

9. Tarieven en informatie over onze verzending en bezorging staan vermeld in het Menu op onze website. 

10. Typefouten en fouten bij de berekening van de verzendkosten voorbehouden. 

 

7. Levering & afhalen

 

1. Ophalen van een artikel kan uitsluitend in Purmerend en na afspraak met Tierelantijdjes.

Telefoon en app 0640721960 of email naar info@tierelantijdjes.nl 

2. Tierelantijdjes verstuurt kleine artikelen binnen en buiten Nederland via PostNL.

Informatie over grotere items staat in het Menu op onze website. 

3. Wij verpakken onze artikelen zeer goed voor verzending.

Wij versturen onze kleinere artikelen standaard met Transportverzekering en Track&Trace via PostNL

4. Na ontvangst van betaling wordt je bestelling binnen 3 werkdagen verstuurd. De levertijd is mede afhankelijk van de transporteur (buitenland) en onvoorziene omstandigheden. Zodra het pakket is afgegeven bij PostNL geven wij per email de Track&Trace code aan je door. 

5.  Is het pakket na 14 dagen nog niet bezorgd, neem dan contact met ons op.  

6. Grotere artikelen (boven de 23 kilo) worden door ons zelf bezorgd. Een bezorgafspraak maken wij via het door jou opgegeven emailadres.

 • Bij het maken van een bezorgafspraak voor een groot artikel ben jij verantwoordelijk voor het in ontvangst nemen van het artikel.  
 • Een bezorgafspraak kan uiterlijk 4 uur van tevoren worden afgezegd. 
 • De kosten van een eventuele tweede bezorgpoging worden doorgerekend aan de klant!

7. Levering vindt plaats op het door jou opgegeven adres. 

8. Mocht er echter tijdens het verzenden of bezorgen schade ontstaan buiten onze schuld, dan zijn wij hiervoor niet aansprakelijk. 

9. Gekochte meubels kunnen tot twee weken na aankoop kosteloos bij ons worden opgeslagen. 

 

8. Herroepingsrecht 

 

1. Een geleverd artikel kan binnen 14 kalenderdagen na ontvangst teruggestuurd worden naar Tierelantijdjes of eventueel teruggebracht worden na afspraak.  

 

Adresgegevens Tierelantijdjes:  

 • Aletta Jacobslaan 36 
 • 1442 AG Purmerend 
 • Telefoon en app: 0640721960 
 • Email: info@tierelantijdjes.nl 

2. Het terug leveren van een gekocht item aan Tierelantijdjes wordt alleen geaccepteerd indien het artikel in dezelfde staat verkeerd als bij uitlevering door ons. Beoordeling hiervan ligt bij Tierelantijdjes. Wij bewaren afbeeldingen van alle items die op onze website worden aangeboden. Kosten voor verzending van of naar Tierelantijdjes in een retourprocedure zijn voor rekening van de klant. 

3. Wij behouden het recht voor om een teruggestuurd artikel te weigeren indien het vermoeden bestaat dat dit is gebruikt of beschadigd. 

4. Na terug sturing en akkoord wordt het aankoopbedrag binnen 7 kalenderdagen teruggestort op je bankrekening. 

 

9. Garantie

 

1. Tierelantijdjes is niet verantwoordelijk voor gevolgschade door verkeerd gebruik of door een door ons niet te voorzien gebrek. 

2. Elektronische apparaten (inclusief lampen) worden door ons getest en alleen verkocht als deze werkend zijn. Echter kunnen wij, gezien de leeftijd van onze producten (vaak tientallen jaren oud), geen technische garantie geven. 

3. Onze artikelen zijn vintage, dus door een vorige eigenaar gekocht en gebruikt. Door ons zijn ze altijd nagekeken of gerenoveerd zodat ze weer een tweede leven mee kunnen. Zie beschrijving en foto’s van artikelen in de webwinkel. 

 

10. Klachtenregeling 

 

1. Wij hopen dat je tevreden bent over je aankoop! Tierelantijdjes heeft service hoog in het vaandel staan en hoort dus graag als er iets niet naar wens is.  

2. Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 

 

11. Auteursrecht & digitale content

 

1. Foto’s en teksten van onze website mogen niet worden gebruikt zonder onze uitdrukkelijke toestemming en/of naamsvermelding Tierelantijdjes. 

2. We verzoeken je om naar ons domein (Tierelantijdjes.nl) te linken als je een van onze foto’s of teksten gebruikt op je eigen webpagina of social media.

3. Wanneer wij foto’s of teksten van anderen gebruiken dan plaatsen wij altijd de bijbehorende bron en/of link. Wij claimen geen auteursrecht op dergelijke content.

 4.  We controleren alle gepubliceerde informatie op onze website, maar kunnen niet garanderen dat alle informatie altijd volledig accuraat en/of compleet is.

5. Mocht u van mening zijn dat Tierelantijdjes onrechtmatig gebruik maakt van uw content, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen, onder vermelding van uw naam, e-mailadres, URL van de betreffende content, uw relatie tot de geplaatste content en een omschrijving van de klacht.